Tuesday, April 03, 2012

rezeki allah

hai korang...ehehehe..gediks plak nak update tetibe..aku di alam morning sickness..alhamdulillah rezeki allah nak bg..nia nak dapat adik dah..lahir baby..kakak will turn to 3year old.. ok baby akan lahir bulan yang sama dengan kakak yea..october.. agak perit jugak morning sickness ni..ceh cam da lupa plak time nia dlu morning sickness yg sama..padahal bru je 2 tahun berlalu..ehehehe..manusia mudah lupa kan.. papa la insan tersayang paling banyak beralah..alhamdulillah...ya allah kau berikan aku tempat bergantung yang sangat sempurna..
papa basuh baju..papa uruskan nia..nia b.o pun papa uruskan ok..sorry mama cuci tangan..sbb asik wek wek wek je..bli pamper susu nia..papa gak..mama terlentang kat umah..xde mood nak keluar umah..time ni mmg nampak la mr papa sgt bekerja keras...sian gak..tp naluri morning sickness tu xmampu nk dibendung.. walaupun aku duk umah dgn mak..tp sorry yea.. urusan kami memang x bg mak campur..kalau kitorg keje ok la..klu ktorg blk kje..nia totally dgn aku..
ok ms m.s ni nia pun behave..sangat risau kalau aku sakit..tlg picit kan pale..peluk2 kalau nmpk aku lembik sgt...ehehehe..pernah aku lari g toilet nk muntah..dia nanes2 sampai meleleh air mata..owh sayang..berat la hati mama ni nak duk kat wad 1 2 malam ms bersalin kan baby nanti..risau mama kakak akan cari mama..ok nia da panggil diri dia kakak since dia ada eisya..adik angkat dia la kekdahnye..ehehehe
utk Thifal's Hijab plak..memang projek tergantung la...owner tgh camni mmg xdan la nk g restock brg ke apa..sorry sgt2 to all our luvly customer..

keje? aku gagahkan jugak la g kje..xkan asik nk cuti and mc je kan..tp spnjg m.s. ni ada 1ari aku el and 1 ari aku mc..tp kat opis totally mmg lembik la..org asik ckp je..sian nye la tgk..lemah je..huhuhu..taw xpe... nasib la dpt bos yg memahami..igt ari ni nak el..sbb dri kol 3 pagi xleh lelap..pastu kol 4 leh lak ke toilet muntah2 angin..haish bl lidah nak ok ni..

eh cite psl muntah rupa2 da 2 kali papa muntah angin juga..xde la rasa dia pun kena angin mabuk..tp ari tu dia wek wek kt opis..kwn2 dia tnye..bini ko pregnant ke? bl papa say yes..kwn2 dia ckp owh patut la..hahaha..kena tempias mabuk yea syg...

ok...tahun ni kami agak stabil utk teruskan wishlist2 kami...alhamdulillah sgt2..syukur ke hadrat allah selepas berhempas pulas tahun lepas...tahun ni mmg kami agak stabil...for the 1st time aku reward diri sndri dgn hbag mahal..1st time setelah berhempas pulas..dari anak dara smpai anak nak masuk 2..alhamdulillah..papa kasi green light...ye r..kdg2 pikir apa eh membazir benar..tapi skali skala reward utk diri sndri.. lm betul xmanje2 kan diri..asik beli kn nia je..so this time mama nye turn plak.. eh bukan nak eksyen taw..tapi just nk share..tp xde la bli yg mhl2 pun..masih tahap mampu lagi la..utk saving..? alhamdulillah...dari januari smpai mac ni...disiplin yg tinggi masukkan amount yg sama every month..ehehehe..ok wishtlist asb 2012 act da tercapai..tapi aku ttp topupkan juga.. sebab? nak bg mak utk pergi umrah plak..mak berhajat sangat..so niat yg baik allah akan permudahkan.. aku kena tunaikan impian mak and abah..doakan rezeki kami murah utk bantu mak and abah..spy mak abah leh g umrah..

walaupun dah stabil aku rs belum masa utk bersenang lenang..dengan baby yang nk keluar ni..owh kna lebih tekun bekerja dgn thifal hijab ni..ehehehe..tp alhamdulillah aku da tunaikan investment utk nia..papa dah belikan nia gelang and rantai emas..opah nia ckp..pasni bli kan gelang kaki..so cukup la serba satu investment utk nia..asik beli menan je kan..so mama harus lebih terkehadapan pikir psl masa depan nia.. insurance nia? alhamdulillah dah setahun..mama da byr pun untuk tahun ni smpai mac tahun depan..alhamdulillah sangat... lega mama da selesaikan urusan utk anak mama..nia still no.1 taw..so after this mayb leh pikir nak bawak nia g holiday je...actually plan holiday on october terpaksa la burn walaupun flight ticket dah ada...ye r..due pun october..huhuhu..

sian nia..xde merasa heaven nak jln2...sabar yea syg..sket je lagi ni..nnti mama bwk nia and baby round malaysia..xpe kita susah sket skrg..nia patut bljr susah..spy lebih menghargai org sekeliling... 

2 comments:

ibh_sue said...

Harus tu. Bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian. :))

Mama Rania said...

a'ah kak..la ni usia da meningkat..pikiran ke arah tu je...nk bli umah lak cam akk..kikiki

Followers

Popular Posts