Friday, January 28, 2011

For Silent Reader

la ade silent reader weh rupenye...tq2...hahaha..
tq taw baca luahan hati yang saya da private kan tu..
tersegan lak if u baca selalu..ekekeke..tolong jangan report kat bos saya eh...
perlu diketahui..walau bagaimana banyak pun kerja saya...saya suka kerja saya..sebab..? learning tu secara berterusan..cuma kalau u all bandingkan keje i dengan deme kat department lain..baru u all tahu napa saya luah cenggitu..huhuhu..nanes..nanes...nanes..nanes tipu2..
itu untuk release tension ja ok...
ahahaha..
pernah orang tanya..nape tak minta jawatan naik pangkat..?!! huish i da lulus kpsl memang da lama..tapi sebab i rasa tak puas kerja..nak rasa camne jadi orang supporting..bukan bawahan ok..pergh ayat harus mantop..ekekek..belajar amik dip pun bukan sebab nak naik pangkat...sebab nak belajar..cari ilmu..ilmu dan ilmu......

da ko suka nape ko g luahkan perasaan kat blog duk kutuk-kutuk bos ko? bukan kutuk la..tu luahan..ekekeke...yela..aku baru je dapat 1job baru lagi..da nak tambah lagi job lain..at least bagi aku pro dulu keje yang tu..kalau da pro sekelip mata leh buat kan..?!! kan? kan?! aku kalau meluahkan kadang-kadang ayat cam mengutuk..ekekeke..adeh kak sue..tolong saya..cik wa jangan report eh..nanti kalau saya tak tahan saya p amik kaunseling k..hihihhi...eh tapi saya tak salahkan anda..sebab job descrip anda bukan sepatutnya melakukan kerja itu..sangat lari tajuk kalau anda buat kerja management ni..
jadi tabah la yea...seperti yang anda maklum pressure bila kita melakukan kerja itu..haishhhh..haishhh..haishhh..tu yang luah dalam belog tu..sebab kalau tak luah..kita akan tekanan kan? owh apa guna kerja dalam tekanan...ekekeke..keje harus redha dan tabah..untuk mendapat keberkatan..

sebab apa pressure? aku ni  jenis kalau dapat keje laju je nak siapkan..padahal dateline lambat lagi..
1. sebab takut terlupa
2. sebab takut tak ingat details yang dibincangkan
3. sebab tak suka buat kerja last minit
4. siap awal leh belek-belek kot-kot ada benda nak kena repair..
5. da siap kerja leh rehat-rehat tanpa asyik termimpi dan terpikir pasal kerja tu..

p/s : awat dalam n3 b4 this ang cakap loghat penang? jawapan : tersampuk ngan bestfriend yang tgh prepare nak kawen ngan mamat penang....ekekeke..lagi 1 sebab frust tak dapat p penang cuti ni..huhuhu

3 comments:

ibh said...

Akakakkakak..tershasul....terkutuk la tu..
Sila booking tarikh ya..utk sesi kaunseling..
Meh kita beramai2 mengkaunselingkan diri..

Anonymous said...

mai mai mai kaunseling mai..biaq orang nampak kaunseling mcm wujud..heheh
no worries mate...i wont report such trivia..see the leg la beb...
kerja kena happy walaupun pada hakikatnya kadang2 tak happy...apa yang penting kita buat apa yang kita rasa boleh menghappykan diri..

ichi said...

kaunseling..besh ker huhuh

Followers

Popular Posts