Monday, January 10, 2011

Facebook akan dipadam pada 15/3/2011

Itu yang dikatakan oleh pemilik facebook,
Facebook sudah lari dari kawalan, dan facebook sudah tidak dapat dikawalkan lagi….
Selepas 15/3 facebook seluruh dunia akan dipadamkan.. Jika anda nak ambil balik gambar-gambar anda.. Saya nasihatkan anda ambil semula dari facebook anda, kerana selepas facebook dipadamkan, anda tidak akan dapat mengambil gambar anda semula..
Zuckerberg berkata, keputusan untuk memadamkan facebook ini sangat sukar.. Tetapi saya merasakan penduduk di seluruh dunia tidak akan menyesal apabila facebook dipadam..
Pada pendapat peribadi saya,  ia bukanlah disebabkan duit, dan berkata jujur.. Tanpa facebook ini akan lebih baik..Tanpa facebook, manusia akan ke dunia luar dan bertemu kawan yang sebenar.. Itu satu perkara yang baik..
Sesetengah facebook digunakan untuk membuat cerita yang bukan-bukan.
Apa yang saya nak lakukan tanpa facebook? Tanya Denise Bradshaw, seorang pelajar sekolah menengah di indiana. Hidup saya berubah dengan facebook.. Saya mengunakan facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang saya nak lakukan tanpa facebook?
Walau bagaimanapun, Ibu bapa seluruh dunia setuju dengan tindakan ini. Facebook berada di rangking 1 dunia, bersamaan 7.9 billion hasil pengunaan facebook. Saya tidak memikirkan tentang duit, kata Zuckerberg.. saya mahukan kehidupan saya semula.
Syarikat Facebook setuju untuk membuang semua maklumat peribadi penguna-penguna facebook. Sebelum 15/3/2011 ini. Selepas tarikh itu, semua maklumat, gambar, link, dan video akan dipadamkan.




_________________
p/s: alamak...kena la bukak akaun friendster balik..1st time terjebak dengan facebook ni lepas je wat prewed dengan encik herman my photog..sebab dia terus upload my outdoor shoot kat fb..giler batak time tu..cam pening je nak explorer..now da expert..berladang...menjadi penjaga haiwan semua ada..jumpa kawan-kawan lama...gosip-gosip..hihihii..kalau fb takde bagus jugak..takde la aku melanguk depan fb time kerja > weh kerja tetap siap taw< cuma agak susah la nak bergurau senda dengan kawan-kawan opis kekdahnya...
so tunggu dan lihat kebenarannya..adakah ini semua propa cik seman semata-mata..whateverrrr
tapi ai tetap nak backup semua gambar-gambar yang kot-kot tak save kat dalam lappy..>pergh lappy aje sekarang ni...sila abaikan~~ <

p/s : agaknya owner fb da kaya..da malas nak pikior...idup tak tenteram kan duit banyak sangat...hihihih

1 comment:

Ida WaHiDa YuNus said...

betul ker wehh..nak back up gak la..

Followers

Popular Posts