Thursday, September 23, 2010

Are You Moist Enough?

eheheheh..atau dalam bahasa malaysia adalah "adakah anda cukup lembap?"erk..lembap ye..bukan lembab..eh entahlah yang mane 1 ni? ok LEMBAP.. terpanggil lak nak buat N3 pasal ni sebab view rumah 2 3 orang blogger..pergh rancak mereka berbicara tentang kulit mereka yang lembab halus mulus tulus..ewah ai jeles taw..hukhukhuk so saje je nak share cerita.

ceritanya mula begini dan terjadi ketika keluar dating dengan mr.papa

mama : ish tak selesa la bila siku awak tu tergesel kat tangan orang..rasa cam kasar je...kenapa?
papa : eh orang rasa ok je..ape yang kasarnye?
mama : meh sini orang nak tengok ape yang tak kena dengan siku awak tu..

sambil membelek-belek siku papa ala2 promoter pastu mengomel

mama : ya allah kering nye kulit awak ni..hukhukhuk..nape tak pakai losyen?
papa : awak taknak belikan..

mama dalam hati mengomel..amboi duk mengena nampaknya

mama : yela jom kita p beli

papa memakai losyen dengan jayanya tapi sejak 3 4 menjak kebelakangan ni kulit papa mulai kering semula..mama geram je..rasa nak gosok siku papa ngan "kertas pasir" tau.. kebetulan masa kat opis mama ternampak botol losyen vaseline kat meja opismate..terus je mintak nak try sikit..pergh wangi nye...slumber je kan mintak try..ekekeke..

mama try kawan punye yang botol warna kuning tu..thumb up la..



alah trial 1st kalau produk memberansangkan serta mengghairahkan harus dibeli..pergh best gile la bila da try tu....asyik duk puji-puji je losyen tu..last-last kawan mama sound.."alah p je la beli bukan mahal pun"..ekekeke > mesti dalam ati dia cakap...takkan losyen pun nak subsidi...< hukhukhuk.. balik je terus p pasaraya tepi rumah...terus bagi papa pakai..hasil nya..alamak sangat chantek menarik tertarik losyen vaseline memang da boomm..letup habis u...ai sukeee... senyum je manjang..sekarang kalau siku berlaga pun sangat suka.. lagi nak digesel-geselkan lagi..maklum la siku papa da lembut n lembab... 

mama pun tumpang sama la..sebab kulit mama pun lebih kureng je kering nye..cume belum tahap harus digosok dengan kertas pasir...ekekeke...so mama + papa sangat gumbira seperti di hari raya..eh hari raya ke malam pertama? ahahahah...yang pasti kami gumbira "KULIT KERING TIADA LAGI"

bahagia bergurau senda selepas menggunakan losyen vaseline total moisture..


so korang..kalau nak tau kulit korang lembab ke tak..cuba garis dengan kuku kat kulit tu..kalau ada line putih maksudnya kulit anda sangat kering..sila pakai vaseline losyen yang terhebat iteww..sungguh..bukan nak bodek sebab nak menang hadiah ke apa..tapi produk bagus harus cuba... ada orang cakap minum je air banyak-banyak...tapi itu tak cukup membantu..saya da try..sampai sekarang perut buncit sebab asyik minum air banyak..hukhukhuk..so kita buat dua-dua..minum air banyak membantu kelembapan dari dalam serta sapu losyen vaseline untuk melindungi kulit kita dari luaran serta memperbaiki struktur kulit....insyaallah...


mari cuba dan sharekan pengalaman anda di blog masing-masing..75 karangan terbaik dapat hadiah menarik..sungguh la..tak tipu tau..tak caye?!! sila click sini..nuffnang dan vaseline akan menyelak page anda sebab nak tengok karangan terbayekk ke tak... sila lihat DI SINI

kredit to nuffnang...saya sudah jatuh chenta dengan losyen ini..hikhikhik..maklum la da ada baby kena pandai jaga badan..

3 comments:

sharifuddin N shakina said...

romantiknye..suke..

betul ke lembab = moist kak?hehe..kina buat tulis lembap = moist..rasanya lembap..by the way..nice entry:)..good luck kak..

sue said...

Hehehehe..tahniah!..berjaya buat n3 pasal vaseline ni..hehhehe...
Akak gak tak publish2 lg n3nya..karang dah bagai..I pengguna dan pengemar losyen ni sejak dulu lg..Akak kalau ada over murah2..beli skali byk terus...

mama nia a.k.a yanti said...

kina :: eh yeke?ok edited..hukhuk tq dear..alah n3 awk pun akk baca romantik juge...

kak sue : ekekekek...akk nk wat karangan 5ms ke?akk beli banyak2 leh bg saya barang sebotoi dua..eceh mntk subsidi lgi tu..akakakak

Followers

Popular Posts