Wednesday, September 10, 2014

Kakak Cemburu

lately ni kakak mula cakap

k : mama ni da xsayang kakak..
m : eh mana ada..mama sayang semua anak-anak mama terutama kakak
k : tu mama asik peluk cium adik je..

alahaiii sayang adik tu kecil lagi
perlu perhatian yang lebih

tapi memang perasan kadang tindakan kita tu buat dia terasa
yela dulu anak sorang tumpuan kat dia.. sekarang dah dua orang kena bahagi 2..
kalau anak ramai? haii pengsan la..

kadang dia cakap... boleh tak kakak nak peluk mama.. alahai sedey rasanya bila anak cakap macam tu
touching bebeh... pagi2 sebelum g kerja memang peluk ketat-ketat kat dia
sambil pesan
1. belajar pandai2
2. dengar cakap cikgu
3. jgn main kat luar rumah
4. tolong opah jaga adik
5. jangan sepah rumah

haaa amik ko pesanan tu tetiap hari.. mesti dia pon jemu..
tapi aku kena treat dia sebagai orang dewasa sebab dia terlebih manja

cer bayangkan
kalau papa dia kerja cam hari tu balik kol 8pagi..
so aku kena survive sendiri g kerja tumpang kawan..balik kerja tumpang kawan
biasa pagi2 papa dia mandikan siap2 g school
memang manja.masuk bilik air dukung..kuar bilik air dukung.. gosok gigi pon papa buat kan

eh bila papa dia xde..
aku just cakap bangun awal..
esok mama kena g keje dengan kawan mama
kalau lambat kakak bangun n siap
sian kat mama

pagi tu mmg dia bangun..pastu aku cakap mandi cepat..kelam kabut dia bukak seluar..hahaha
kadang kesian aku cakap relax dulu.. golek2 dulu..karang masuk bilik air..
pastu dia masuk bilik air boleh je siram badan berus gigi sendiri.. xde berdukung bagai..
stresss papa dia dgr..haha

pandai je dia buat sendiri semua..

malam semalam dia cakap..
k : mama tak sayang kakak..
m : kenapa pulak?
k : asik ambik gambar adik je..banyak gambar adik..kakak xde pon

alahai kakak...


nota kaki : sejak makan mealshakes ni soalan2 kakak di luar jangkaan mama.. xtercapai dek akal..kihkih

2 comments:

Norhana Marsom said...

Anak saya pun sama Yanti...dia cakap xsayang abang, asyik cium adik je..bila saya cium adik, die dtg menempel suruh cium dia..mesti nak jugak apa yang adik dapat...layankan aje

Mama Rania said...

hana : sgt kannn.. sabar je la... huhuhu

Followers

Popular Posts