Thursday, June 19, 2014

Valve abah da rosak..

abah owh abah

kecewanya hati akak bila dgr result abah makin worse.. echo checkup before ni 0.8cm.. today 0.2cm.. how come... makin sempit jantung abah.. valve dah rosak 2... ya allah dugaan apakah ini..

serius akak bukan anak yang bisa menzahirkan kasih sayang dekat mak abah.. tapi akak duduk dengan mak abah.. semua perkembangan akak tahu dulu..ibarat tanggungjawab tu hanya ada pada akak.. akak yang bawak abah appoinment setiap kali....... semua akak tahu dulu.. akak simpan je semua kesedihan bila dapat result abah.. sbb xnak abah tgk akak down.. akak xnak abah pon down..

akak bg abah coqhealth shaklee.. abah ckp ok.. tapi coqhealth tu effect pulak kepada ubat warfarin abah.. ubat cair darah tu.. take note yea.. kalau amik ubat warfarin ada appoinment inr avoid to take coqhealth or coq10 sebab dia akan membuatkan darah lebih cair result nye akan menjadikan pesakit mudah bleeding.. selain kena kurang kan pengambilan makanan yang mengandungi vitamin K or sayuran hijau memang kena kontrol la.. tapi alhamdulillah sepanjang amik coqhealth tu abah xpernah lagi bleeding cume checkup je cakap darah lebih cair sikit...

so sekarang? the last choice akak ada hanya la vivix or phytocol-st.. akak kena study dulu produk ni sesuai ke x dengan abah.. akak kena tgk kandungan menda ni dan bandingkan dengan chart yang doctor bagi tu...
akak harap ianya xeffect warfarin abah... akak usaha cara lain sebab abah xnak operate kan.. huhuhu.. i have no choice selain shaklee..

hope allah permudahkan serta serasikan abah dgn 2 produk ini..

sabar la hati.. abah amik la vivix akak tu..kita share sama-sama eh...

maaf kawan-kawan.. i is emo sikit kalau melibatkan mak abah.. sbb aku duk sama-sama dorang.. walaupun nampak aku ni keras hati n banyak melawan dorang kot.. tapi semua hal dorang aku uruskan terutama hospitality abah..

abah ni my 1st hero.. kalau husband balik lambat ke tiba-tiba..abah la setia tolong datang amik kat opis.. lepas habis waktu kerja terus datang amik aku.. huhuhu sungguh dari bujang samapi sekarang..  kalau ada masalah abah la yg 1st datang amik bawa blk... abah the cool person.. abah juga setia melayan encem n kakak.. banyak ragam dorang.. abah layan kan aje.. pagi2 before g kerja abah bawak dorang g round2 naik moto beli breakfast dulu siap2 utk dorang.. haaa nampak x?

korang tolong doakan abah k..

nanti lepas abah da consume 2 barang ni aku share balik result k..
abah dengan mak masa majlis tunang..
sorry la gambar lama.. abah masih sama cuma susut sikit..


2 comments:

Norhana Marsom said...

Sedih baca sharing yanti..semoga abah yanti bertambah sihat walafiat hendakNya..

P/s: Yanti cantik as usual..

Mama Rania said...

thanks hana.. kecewa nya hati x terkata..
sok appoinment dia... dgr plak ulasan dari doctor

Followers

Popular Posts