Wednesday, July 13, 2011

Menu Berbuka Puasa

ahahahaha..kalau dah puasa mesti korang pikir macam-macam kan nak makan? aku ni puasa ganti..tapi 1st day sedih taw..tak macam yang ku harapkan..balik umah mak masak lauk yang sangat tak in dengan selera orang puasa..ehehehe..mak pun tak taw aku ganti puasa..lagi pun mak sampai dari thailand kol berapa lak kan?

so aku nak masak pun memang takda mood..balik dari kerja terus tertido dengan si omey..bangun dah kol 7..adoi...eheheheh..makruh puasa eden tido lama..eh lama ke? bangun mandi..papa siap kan omey..terus azan maghrib..ok fine i berbuka puasa dengan air vitagen si omey je..pastu siap2 terus keluar g makan kat jom bali..1st time la nak try kat rest tu..tengok orang makan sedap..

pada aku average je la..sebab makan aku tak sedap pun..tapi cuit2 rasa papa nye nasi goreng ayam sedap..sebab ada rasa pedas..aku ni kalau yang pedas memang berkenan la kan..tak rock u la makan yang tak pedas ni..cam dak kecik lak rasanya..hihihi..lagi menghilangkan mood nak makan..si nia lak mengaruk..adoii..xnak duk dalam rest tu..asik sebut nak "wash hand" sebab nampak sinki..pastu asik kerap je nak wash hand dia..xbawak nanes..so papa je la makan sampai licin kalah org yang puasa ni..

nia lak dipujuk2 pun tak jalan..sampai mood mama yang nak berbuka tu ilang...rasa cam nak nanes je taw sayang mama buat camtu..sedih mama..paham2 je la mood orang puasa 1st day..ahahaha..cam bebudak lak rasanya nak merajuk bagai..nia nak jalan2 tengok booth orang jual baju kurung kat depan jom balik tu..hadoiii...ekeekekeke..

so pada aku kalau puasa bajet mesti nak :
1. makan yang sedap2..imagine cam puasa bulan ramadhan..ada murtabak cik ayub yang sedap
2. air yang marvellous..cam air sirap bandung..
3. ada kuih buah melaka..fav..
4. makan dengan duduk bersila..cam makan beramai-ramai bila bulan puasa..
5. lagi 5minit nak azan..dah siap tunggu depan makanan dengan keluarga..amik bau dulu gamak nya..ahahahah
6. makan nak berebut dengan family..ekekeke..
7. opssss..dah2..ko bajet bulan puasa nak demand2..yang puasa aku sorang je pun...so murtabak cik ayub jangan arap ada..sebab bulan pose je dia jual..tu pun kalau dia nak meniaga lagi tahun ni..

alamak..masuk umah Kak Sue ada lak gambar tempe..eh aku terbayang ayam penyet lak..adoi kak nape akak letak gambar makan cenggitu..mencabar iman saya ni kak oii..huhuhuhu

p/s : bos xde..banyak lak entry i..bukan sebab xde kerja..cuma kurang la sikit..ekekeke

3 comments:

Sharliza Shelly Rasidi said...

weh..try arr bkk pose mkn kt chicken rice shop..amek yg baru tu..ayam msk serai..lazat:)

Mama Rania said...

yeke?ahahah..xsempat la nk buka puasa kt sne..yzd xde disweek dia bz kursus..nnti la..nextweek mkn sje2 bwk dak kenit tu

Sharliza Shelly Rasidi said...

hehehe..xpe,nnt husb ko blk ko g rase ek..slmt ganti pose!aku lg 3ari maaa..

Followers

Popular Posts