Friday, December 10, 2010

Berjimba di FuLLhouSe


eheheheh..da nama pun untuk bersuka ria..last saturday kami pergi ke fullhouse.
.memenuhi permintaan cousin mr.papa yang sangat suka memaksa..ahahaha..
suka taw paksa-paksa orang ikut dia..haishhh.. 
tapi nak amik ati layan je r..kang menyentap susah acik nak pujuk pulak.... 
dia pun takut kalau i menyentap..
kata nye kat sape la dia nak mengadu domba eh silap mengadu nasib kalau akak dia ni menyentap..ahahahaha.. 
akak u ni memang kuat menyentap kadang-kadang.. 
tapi dia akan biarkan perasaan tu berlalu sendiri..
dak ni nak g fullhouse baju baru..kasut baru...
hurm..layan je la..sebab kekonon nak celebrate birthday & anyvesary dia...... 
anyway happy birthday and happy anivesary to both of u
kami ke fullhouse jalan yap kwan seng..as my request la..
because kalau yap kwan seng lagi besar dari dekat sunway... 
dan juga untuk memenuhi permintaan bestfriend yang suh buat
 food review untuk fullhouse saya pun up la thread ni..
bukan acik nak eksyen sebab dapat makan kat fullhouse taw..
tapi untuk memenuhi permintaan..
tak caya sila tengok "MUKA BUKU" acik........
kawan acik da tuntut suh buat food review

disebabkan this is first time kami masuk ke fullhouse
jadi agak sengal-sengal ubi untuk membuat order
tanpa segan silu bertanya kepada waitress yang ada
but a little bit frust bila menu yang dikatakan chef choice
takda pada hari tu..

ok la teruskan dengan food review

biarkan menu book..tissue and cutlery berposing sebentar yea..kuikui
menu dia cam magazine cina la pulak..hihihi
masih lagi ingin berposing..hihihi


gambar ~fullhouse fbookies
grill chicken dibuat seperti burger beserta salad untuk hiasan dan juga crisscut fries
papa cakap sedap......
.to me sedap la juga..
suggest la utk mereka yang 1st time nak g makan kt fullhouse cam saya

ok..ni gambar dari kamera buruk saya yea
yg sedang berposing 
"breaded chicken cutlet"
price = RM16.90
act cam chickenchop kat luar...
yang ni bukan grill yea
saya memang suka la kalau nama ke rupa ke gaya chickenchop cenggini
dia guna serbuk roti je nak bagi garing rasanye
dihidang dengan sos..tapi bukan sos cili..sedap gak sos dia..rasa cam barbeque sket
nanti nak g fullhouse n repeat again..rasa tak puas makan lak..eheheh
tapi papa cakap :sedap utk 1st time masuk mulut..kali kedua suap da xsedap"
ceh ayat untuk orang yang da kenyang..kuikuikui

untuk little princess rania
kami orderkan mashed potato
harga nya RM5.90
>gambar lupa nak amik<

kalau perasan...kat sebelah chicken cutler tu ada juga gambar air..
hahaha..kami hanya amik gambar yang menarik je cawan nye..
air nya honeydew milkshake..saya tak rasa yea..sebab cik sha punye...
dia kedek sikit..kuikuikui
saya punya mango milkshake..thumbup to fullhouse..
air tak manis sangat..
mereka menggunakan fresh fruit...sedapp
pastu ada jelly pearl..kegemaran saya..hihihi
air mereka yang lain tak amik..sebab cawan biasa2..kuikuikui
milkshake price RM7.90

chickenchop en.hisham..tunang cik sharina
ni version grill...ehehehe..tengok licin sedap la tu...
ada mash potato beserta dengan sayur parkchoy
dan carrot sebagai hiasan...
ni sear seabass..price rm26.90
ahahaha..untuk cik sha harus yang mahal
ok..ikan siakap yang digrill
cendawan herba
mashed potato
beserta bayam a.k.a kangkung >cik sha yang cakap<
serta sos herba ape tah
rasa tak tahu..mungkin sedap..
saya tak nak rasa sebab agak kurang berkenan pada ikan..kuikuikui
tapi cik sha minta sos cili..untuk dimakan bersama hidangan ini..
  
cake from baskin robbin
idaman cik sha kite..
encik tunang terpaksa tunaikan yea...hahaha
bertabah la
another cake from cathy@jannah
my future sister in law..
haish banyak nye cake..sampai tak sempat jamah yang coklat tu
sume sibuk nak bergambar
selepas mereka memotong cake
kasi chance la nak posing kan..sian pulak
nangis nanti
hihihi
  
eh..ada jugak la..
ok..nia teruja tengok ballon birthday party kat depan tu
haish...hihihi

finally..nia dapat ballon tu..
goodies bag pun dapat..
cake birthday pun dapat
sogan den..
tapi even mereka seperti orang kaya
mereka sangat friendly..
bestnye..
nama birthday girl 
cinta umairah..maaf gambar tidak disediakan..
takut private party...kuikuikui

kecintaan saya kepada mereka semakin meluap-luap..

sudah berposing di segenap ruang
jangan lupa bayar yea..
ye la..staff fullhouse da naik teleng asyik tengok kami bergambar
risau agaknya kami lupa nak bayar kan..kuikuikui
eh tapi bukan kami yang bayar..mereka di atas..
terima kasih adik-adik...
last sebelum berpecah..bergambar dengan kereta
trademark fullhouse la kot kereta ni

si kenit nampak bersungguh
cam tengah tengok sidemirror pulak buchuk mama ni..

hurm...tapi actually saya tak puas sangat ke fullhouse
sebab tuan puteri saya agak moody..
ahahaha...ngantuk nak tido kekdahnya
tengok la muka nya..
muka jiwa raga tengah bengkek
sebab kena duduk dalam baby seat n pakai seatbelt..
kuikuikui

so next time maybe repeat again la dengan papa
insyaallah..panjang umur murah rezeki..
anyway seharian di fullhouse
sampai rumah jam 6petang..
gile duk fullhouse dekat 6jam..nak buat rumah agaknya
~ngeeee


2 comments:

CHeNTa HaTi... said...

wehhhh syiok nyer...kat maner ni? bdk pmpuan tu bkl adik ipar ko ke wei

Mama Rania said...

bukan weh...
dak pompuan tu sepupu laki aku...
fullhouse kt jln yap kwan seng..KL

Followers

Popular Posts