Wednesday, September 15, 2010

Raya Pertama bersama Princess Nia

ekekeke..iye..eh bukan pertama..last year pun raye sama nia..tapi masa tu nia dalam perut la..now nia da kuar..da leh pakai baju kurung ngan reben besar atas pale..ekekeke...gediks la mama ni..cam nak menunjuk je kan? eh bukan nak menunjuk atau menandingi sesape arrr...just be myself je..suka yang cute-cute..dulu time ngan niece sume pun camtu jugak taw saya buat..beli kan baju chantek-chantek...belikan hadiah macam-macam.. so tak kan kat anak sendiri takleh buat kot..ekekeke.. tiru? uish..mane de nak tiru sape-sape.. alah baju budak..kain sume same jenis..pusing-pusing kain itu cume mayb design lain-lain...JENAMA? hehehe..mak xheran ngan jenama bagai nyah...ekekeke..budak kecik ape yang ditau kn sangat..pakai je ape yang mak ayah belikan..asalkan baju baru..biar la nia pakai yang takde jenama pape pun..supaya nia kenal erti susah..nia kite ni bukan dari kalangan orang berada..so kita orang yang tak ada..tak ada buat cara tak ada ye sayang..bila nia besar nanti mama arap N3 mama ni masih hidup untuk nia selak dan kenang apa yang mama buat untuk nia.. 
eh eh..apsal lak tetibe sendu je N3 ni..ni kan pasal raya...so kena hepy hepy hepy...hahahaha...
paling sendu 2tahun ni..sebak je rasa bila tengok mr.papa bayar zakat fitrah..tahun lepas bayar untuk 2orang je..tahun ni da 3orang..besar tanggungjawab papa..bila mama tengok papa kuarkan wet untuk fitrah bergenang air mata..tapi mama cover la..wat cam tak berlaku pape..hahahaha...kalau boleh tiap-tiap tahun mama nak tengok papa bayar fitrah..sila bayar depan mama taw..ekekeke.. napa sendu? sebab dulu fitrah dibayar oleh abah saya...skang tanggungjawab da beralih kepada suami..abah sentiasa ingatkan menantunya tu..jangan lupa fitrah..ehehehe..abah takut menantunya terlepas tanggungjawab..abah..insyaallah menantu abah takkan lupa..kalau dia lupa anak abah akan ingatkan dia..insyaallah.....

ok2..sendu stop disitu..ekekeke..raya kali ni saya di PD...sebab? mr.papa cakap mak mertua i beraya sorang-sorang..eh bukan sorang..abg-abg ipar i masing-masing balik umah mertua mereka..so saya beralah la balik ke PD..even dis year turn kat umah mak saya..thanks mak sebab paham keadaan kami..tahun ni akak raya umah PD..tahun depan insyaallah kami beraya di KL...akak da kena ikut suami..di mana suami akak ada..disitu la akak kena ada..akk tahu mak mesti sendu sikit..tapi kan raya ke-2 kita da balik perak..ehehehe...  
 pagi-pagi raya kami bersiap..papa n mak serta adik ipar g solat sunat aidilfitri..mama tak dapat nak join la..sebab last year tengah sarat..dis year pulak uruskan nia..tolong panaskan rendang semua..
eh uollsss jangan tak tahu..dis raya kat PD i yang masak rendang daging...hahahah..alah bukan susah sangat pun..even kat KL pun tiap-tiap tahun before kawen i yang masak..siap ada orang order lagi rendang yang i masak uu..ekekeke..okay-okay off topik tu.. pas da siap-siap panas kan potong ketupat bagai... saya menyiapkan PRINCESS encik yzd..pastu ke kubur berjumpa dengan arwah papa..princess kena ikut la..supaya atok kenal sape princess..sendu sikit bila papa bacakan surah yassin..mama taw papa nanes kan..? tapi cover la ngan sunglass tu..huhuhuhu...
pastu balik ke rumah semula..dan beraya bersama-sama..makan..makan..dan makannn...nia pulak..collect wet raye je...ekekeke..pastu merajuk..pastu nanes..mama n papa jadi akauntan yea... nia..ingat..hari raye bukan hari collect wet raya or collect hutang...kite sambut hari raya untuk bermaaf-maafan juga tanda kemenangan sebab kite mampu melawan nafsu pada bulan ramadhan.. tapi kalau dapat wet raya dikira bonus la..so malas nak merepek meraban..cite nye siket..tapi lari tajuk da 5km jauh nya.. 
korang leh cuci mata tengok gambar anak dara pak yazid di pagi hari raya yang meriah gitewww...

anak dara gue...posing konon-konon ayu



acara memasukkan wet raye ke dalam sampul..ekekeke



acara pemberian wet raye....yahooo!!!



acara nanes-nanes mintak hampun



acara amik gambar...uuu i nampak kurus erk.jgn jeles.



acara gambar bersama family...

arap maklum..kamera naiff je yang ada..dslr nan hado...so quality gambar akan kurang mengghairahkan..ekekeke

3 comments:

sharifuddin N shakina said...

bila kina da kawen nt harus buat sedondon macam ni..look soooo bahagia..

mama nia a.k.a yanti said...

buat la dear..sedondon mcm umah MIL akak..dinding pun sedondon dgn kami..ekekeke

pApAmAmAzArA said...
This comment has been removed by the author.

Followers

Popular Posts